Bli medlem
Logga in

Shustar & Susa

Shustar Befolkning: 189000

Den djupt historiska staden Shushtar ligger strategiskt där de sista profilerade röda åsar av löper ut Zagrosbergen blekna i de ändlösa plana vattenmelon fält i södra Khuzestan. Under början mekanismer ytan av dagens låga stadsbild, det finns massor att upptäcka, inklusive ett komplex av konstgjorda gamla vattenkvarnar och inte mindre än 14 imamzadehs (avkommor eller ättlingar till en imam).
Shushtar existensberättigande i årtusenden kontrollerade bevattningen av Khuzestan slätterna, och stadens mest kända attraktion är en uppsättning av gamla vattenkvarnar

Shush (Susa) Befolkning: 194000

Shush (Susa) var en gång en av de största städerna i antikens Persien. Nu är det ett trivsamt litet, relativt ny stad med en stor arkeologisk plats, ståtliga slottet, gåtfull grav Daniel och livliga marknaden.
En viktig elamitiska staden från omkring mitten av den 3: e årtusendet f.Kr., var Susa brändes omkring 640 f.Kr. av den assyriska kungen Ashurbanipal, men återfick prominens i 521 BC, då Darius jag ställa upp som achaemenid "berikade vinterhuvudstad. På den tiden var det förmodligen liknande storhet till Persepolis. Palatset överlevde stadens falla till Alexander den store 331 f.Kr., och faktiskt Alexander gifte sig med en av Darius III: s döttrar här.
Fortfarande välmående i seleukidiska och parthiska epoker, Susa åter dykt upp som en Sassanian kapital. Under Shapur II: s regeringstid (AD310-379) det återfick känd som en judisk pilgrimsplats och blev ett centrum för nestoriansk kristna studie. Evakuerad i ansiktet av mongoliska räder Shush försvann i sanden av tid, bara återväxande efter 1852 när den brittiska arkeologen WK Loftus blev den första att kartlägga platsen. Hans arbete fortsattes av den franska arkeologiska Service från 1891 mer eller mindre kontinuerligt tills den islamiska revolutionen 1979.

“ Irans vackra land med fyra årstider ”