Bli medlem
Logga in

Iran: En kvinna, två hjul och den öppna vägen

Lois Pryce red en motorcykel på egen hand runt Iran, och sköt denna fascinerande...

Talk of finishing and appearance only at that level is audemars piguet royal oak replica watches asinine, especially thinking about the Divers 60-Five isn't outfitted with any one of that “see-through caseback" nonsense without any put on a wrist replica watch within this income tax bracket. So far as other rolex datejust replica specs, you have a movement beating at 4Hz, a fast set date at 6 o’clock and 38 hrs of power reserve.


Lois Pryce, en erfaren äventyrare och författare, har gjort Iran hennes senaste resmålet, besöker landet för andra gången på ett år. Hon gick först i september förra året, nyfiken en plats som ofta har förekommit negativt i västerländska medier.

"Å ena sidan skulle jag höra hemska saker om kvinnor som stenas för äktenskapsbrott, den högsta graden av verkställighet i världen, och kärn berikande", sade hon till Telegraph Travel förra året. "Då landvägen resenärer skulle säga Iran var underbar och deras favorit land, och att skillnaden förbryllad mig.

"Jag var medveten om att det fanns en risk, eftersom det inte finns någon brittisk representation i Iran, men jag trodde att det fanns en risk värd att ta -. Och jag är så glad att jag gjorde"

Denna ögonblicksbild av hennes resa visar det spektakulära landskapet av denna föga besökt land, "rena galenskapen" i Teheran, de utmaningar som reser runt som en kvinna, och värme och gästfrihet av de människor hon mött.UD uppmuntrar knappast potentiella besökare till Iran. ". Misstanke om Storbritannien" avråder alla men nödvändiga resor, varnar det också mer brutalt, säger: "brittiska medborgare skulle tas i förvar i Iran trots deras fullständiga oskuld".

De som går ofta söker säkerheten av en turné grupp. Oberoende resenärer är gles, motorcyklister ännu ovanligare. När det gäller ensamstående, kvinnliga cyklister - väl, kan de vara i en minoritet av en.

Lois Pryce åkte på en tre veckor lång solo motorcykel turné i landet i september, hennes nyfikenhet väckt av dubbla budskap hon hade hört.

"Å ena sidan jag skulle höra hemska saker om kvinnor som stenas för äktenskapsbrott, den högsta graden av verkställighet i världen, och kärn berikande", säger hon. "Då skulle land resenärer Iran var underbar och deras favoritland, och denna skillnad förbryllad mig.

"Jag var medveten om att det fanns en risk, eftersom Living Room Decor ideas det inte finns någon brittisk representation i Iran, men jag trodde att det fanns en risk värd att ta -. Och jag är så glad att jag gjorde"

En veteran av utmanande cykelresor, inklusive resor genom Afrika och Amerika, säger hon den fysiska delen av resan var relativt lätt (trots "kaotiskt" körning), men kulturellt skillnaderna var tydligare.

På vägen, även med en huvudduk, stod hon liten chans att smälta in. "Det var som om jag var en utlänning strålade ner. På det hela taget, vanliga människor på gatan blev förvånade men vänligt. De ser inte många västerlänningar, och det är ovanligt att se en kvinna på hennes egna, och ännu ovanligare att se en på en motorcykel.

"Jag kördes av vägen en stor del av tiden; jag först trodde att folk försökte meja ner mig, eller islamister; och det visade sig att de bara ville ge mig påsar av granatäpplen. "


Möten med uniformerade iranier visat sig vara mer laddad. Hon valdes ut för sin brittiska pass, och hennes transportsätt, mer än en gång: "De förstår inte varför du skulle rida runt för skojs skull. De är förmodligen mer vana vid spionage. "

Men hon fann att ett nätverk av kontakter som görs via brittiska-iranska vänner erbjöd gott stöd.

"När du är det, kan du bli överväldigad till den grad att ibland behöver du bara gömma sig i ett hotell för natten. "

Folk var mycket angelägna om att engagera sig, och tala om västvärlden, säger hon - särskilt som president Obama och den nya iranska sittande, Hassan Rouhani, hade talat i New York i samband med sitt besök - ett tecken på en potentiell töväder i förbindelserna .

Det fanns också en mycket generös mottagning vart hon gick.

"Du upptäcker att du bara inte kan äta mer mat. Det är galen. Jag hade hört iranska gästfrihet var legendarisk, och det är verkligen. Det fanns ingen av dour religiositet du brukar höra om."

Andra aspekter av landet har också gett henne mersmak, inklusive "otroligt vackra" arkitektur och mosaik av moskéerna, slående modernistiska byggnader som Azaditornet i Teheran, och "unika" ökenstaden Yadz.

"Min cykel är fortfarande ute med några underbara människor som jag bodde med i Teheran", säger hon. "Jag hoppas att gå tillbaka nästa år och besöka de områden som jag missat."


Lois Pryce är författare till Lois på det löst och byråkrati och vit Knuckles om hennes långväga cykelturer. Se loisontheloose.com.

“ Irans vackra land med fyra årstider ”